Dr. Paul CotutiuPublicitate
Infectia herpetica genitala

Infecția herpetică genitală este produsă de virusul herpes simplex la care s-au identificat 2 serotipuri HSV 1 și HSV 2, cel mai frecvent fiind implicat în infecțiile genitale HSV 2. Calea de transmitere este sexuală de la partener cu infecție simptomatică sau asimptomatic. De asemenea infecția se transmite de la mamă la făt în timpul nașterii. Virusul se trasmite prin secrețiile genitale sau de la nivelul leziunilor genitale. Bărbații transmit infecția mai frecvent decât femeile.

Semne și simptome:

 • infecția debutează de la 2 zile până la o săptămână de la contactul sexual infectant
 • vezicule mici cu conținut lichidian clar la nivelul labiilor, vaginului sau colului
 • adenopatie inghinală (ganglionii din zona inghinală măriți)
 • disurie, prurit vaginal, leucoree sau scurgeri uretrale
 • stare de rău, grețuri și vărăsturi, cefalalgii
 • veziculele se ulcerează superficial conflueză și se extind
 • ulcerațiile persistă aproximativ 2 săptămâni, după care se epitelizează
 • prin contaminarea directă cu secreții infectate pot apare leziuni la nivel anal, perineal, inghinal sau bucal
 • recurența infecției este mare, însă simptomatologia este doar locală si mai estompată decât în cazul infecției primare

Diagnosticul este de laborator și se face prin recoltarea de secreții și cultura lor pe medii. De asemenea există teste serologice care depistează anticorpi antiHSV.

Tratament:

Tratamentul nu vindecă infecția însă previne recurența și complicațiile.

Tratamentul în cazul primei infecții herpetice:

 • Acyclovir oral 5x200mg/zi 7-10 zile
 • Acyclovir oral 3x400mg/zi 7-10 zile
 • Valacyclovir 1 gr./zi 7-10 zile
 • Famcyclovir 3x250mg/zi 7-10 zile

8 Comments

 1. buna seara…spuneti mi va rog un spotting de instalarea a embrionului cit poate sa dureze
  pentru ca eu am eliminari de culoare maro in cantitati foarte mici deja de 4zile…a aparut cu 5zile inainte de CM.si primele 3zile am avut dureri usoare de spate…mentionez ca ciclu mentrual este neregulat..
  am avut relatii neprotejate ar putea fi vorba de sarcina
  am facut test acuma in timpul eliminarilor maro insa mia esit negativ?

  • Daca aveti intarziere de ciclu (mai mult de 5 saptamani de la prima zi a ultimei menstruatii) si testul este negativ, atunci fie faceti un beta HCG (test de sarcina din sange cu o acuratete foarte mare), fie mai asteptati o saptamana (daca starea dumneavosta o permite) si mergeti la un control. In mod normal da sangerarile care apar cu o saptamana inainte de menstruatie pot fi sangerari de implantare dar la fel de bine pot sa aiba si o multime de alte cauze.

 2. Buna seara.
  Dupa 2 ani si jumate de incercari ne-am dezamagit complet avind 2 sarcini pierdute prima a fost avort spontan dar a 2 sarcina stagnata.Acum un an ne-am protejat si am facut toate analizele si toate au esit bune inafara de progesteron e un pic scazut,medicul mea prescris ogestan si utrogesta100 cite 1 patila 2 ori pe zi 10 zile.Spermograma sotului e foarte buna.Impreuna cu sotul ne dorim foarte mult un bebe. Intrebarea mea e cu ajutorul utrogestanului si ogestanului pot ramine insarcinata? Cineva a avut rezultatul mult asteptat?

 3. De trei luni înaintea menstruației cu o săptămana imi apare herpes pe la iile mari înspre zona anală. Nu stiu ce sa mai fac. Folosesc aciclovir crema de doua ori pe zi si iau doua capsule de cate 200mg aciclovir timp de 5 zile.Da deja numai suport,ma sperie tare.ce ma sfătuiți sa mai fac

  • Va sfatuiesc sa mergeti la un dermatolog sa nu fie alceva. Cine v-a pus diagnosticul de herpes?

 4. As vrea sa raman insarcinata si de câteva luni tot am încercat si nimik ..

  • In primul rand trebuie sa nu folositi mijloace contraceptive in al doilea rand trebuie sa aveti viata sexuala regulata (minim 3 contacte sexuale neprotejate saptamanal), iar daca nu se intampla nimic intr-un an de zile, atunci se poate vorbi despre o problema medicala si ca atare sa se faca investigatii.
   Ciclurile va sunt regulate?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Copyright © 2013-2016. All Rights Reserved.