Mod de acţiune:
- Are efect antiinfecţios şi antiseptic; substanţa activă conţinută aparţine unui grup de substanţe denumită compuşi cuaternari de amoniu
- Are spectru larg antimicrobian şi acţionează împotriva bacteriilor gram pozitive şi negative, fungilor (Candida albicans) şi protozoarelor (Trichomonas vaginalis) care pot determina infecţii vaginale
- Are efect local la nivelul vaginului; dispariţia inflamaţiei şi a disconfortului apare între 24-72 ore
Indicaţii:
- Asigurarea asepsiei înaintea operaţiilor ginecologice sau naşterii
- Tratamentul infecţiilor vaginale bacteriene, parazitare şi fungice
Contraindicaţii:
- Hipersensibilitate la clorura de dequaliniu sau la oricare din componente
- Dacă există ulceraţii ale epiteliului vaginal sau ale colului uterin
- Dacă nu aţi ajuns la maturitatea sexuală şi nu aţi avut prima menstruaţie
- Nu trebuie efectuate spălături vaginale în timpul tratamentului cu Fluomizin
Mod de prezentare:
- Comprimate vaginale
- Substanţa activă: clorura de dequaliniu 10 mg
- Excipienţi: lactoză monohidrat, celuloză microcristalină, stearat de magneziu
Mod de administrare:
Intravaginal
- Doza uzuală este de un comprimat vaginal, administrat intravaginal profund, înainte de culcare, timp de 6 zile (tratamentul se întrerupe pe perioada menstruaţiei şi se reia după oprirea acesteia).
- Un tratament pe o perioadă mai mică de 6 zile poate determina recidivarea; disconfortul poate să dispară adeseori înainte ca infecţia să fie complet vindecată; de aceea, nu trebuie să se întrerupă tratamentul înainte de 6 zile chiar dacă nu mai aveţi simptomele iniţiale (mâncărime, miros urât al secreţiilor vaginale).
- Fluomizin conţine excipienţi care nu se dizolvă complet; ocazional pot să apară pete pe lenjerie -aceasta nu afectează eficacitatea medicamentului.
- În cazuri rare în care mucoasa vaginală este foarte uscată, este posibil să nu se dizolve comprimatele vaginale şi acestea să fie eliminate întregi; în acest caz, tratamentul nu este optim; totuşi aceasta nu afectează mucoasa vaginală. Pentru prevenţie comprimatele vaginale pot fi umezite cu o picătură de apă înainte de administrarea intravaginală.
- Pacientele trebuie să utilizeze tampoane igienice; produsul nu pătează lenjeria; lenjeria trebuie schimbată zilnic şi spălată la temperaturi de cel puţin 80°C.
- Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Fluomizin: administrarea a mai mult de un comprimat vaginal nu va creşte efectul medicamentului; este posibil să determine o creştere a reacţiilor adverse; totuşi nu au fost raportate reacţii adverse severe după supradozaj.
- Supradozaj:dacă aţi utilizat accidental mai multe comprimate vaginale adresaţi-vă medicului.
- Dacă uitaţi să utilizaţi Fluomizin: nu luaţi o doză dublă pentru a compensa.
Efecte adverse:
Frecvente: usturime, mâncărime, senzaţie de arsură, roşeaţă
Rare: sângerări; stări febrile
Precauţii:
- Sarcina: studiile au arătat că Fluomizin nu are efecte asupra fătului şi a nou- născutului; de aceea, Fluomizin poate fi utilizat în timpul sarcinii, dar numai pe baza prescripţiei medicale.
- Alăptare: nu există date cu privire la trecerea clorurei de dequaliniu în laptele de mama; având în vedere datele despre absobție şi că perioada de aplicare este limitată la 6 zile, nu se aşteaptă efecte asupra fătului, noului-nascut sau copilului mic hrănit la sân.
Interacţiuni ale medicaţiei:
- Spuneţi medicului sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.
Observaţii pentru pacient:
- Fluomizin nu afectează conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
- Ca toate medicamentele, Fluomizin poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele; în cazuri rare, simptomele ca mâncărime, senzaţie de arsură, roşeaţă pot fi accentuate la începutul tratamentului; în aceste cazuri nu este necesar să se întrerupă tratamentul.
- În unele cazuri când epiteliul vaginal este afectat datorită unui deficit de estrogen sau datorită altor fenomene inflamatorii, a fost raportată prezenţa unor sângerări; în cazuri rare au apărut şi stări febrile; în acest caz trebuie întrerupt tratamentul.
- Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, spuneţi medicului sau farmacistului.
Buna ziua ! Dupa ce fac un dus vaginal ,pot sa iau fluomizin ?
Da, dar dusul vaginal nu este recomandat (mai ales daca este facut de rutina).
Bună ziua! Pe analiza de cultură, a ieșit enterococcus spp. „fără semnificație clinică”. Dna dr ginecolog a spus că e o contaminare de pe tractul digestiv, dar trebuie totuși tratat. Am încercat tergynan și cervugid, dar nu le-am suportat (usturimi/mâncărime). Dna dr a întrebat dacă îmi amintesc ovule la care nu am avut reacții și îmi aminteam de fluomizin de acum vreo 5 ani și mi-a spus sa încerc. Merge fluomizin pe enterococ? Ca și simptome, am niște mâncărimi ușoare, usturime, mai ales după urinare.
Ma indoiesc ca merge. Daca vreti sa il tratati eficient trebuie tratament antibiotic oral conform antibiogramei.
Buna ziua am problemei infecțiile urinare frecvent constant mai bine zis în fiecare lună am fost la 2 ginecologi specialiști mi s-a luat urina mi-au prescris Canephron N drajeuri celălalt Dr mi prescris fluomizin ovule , după o luna mi-a prescris ciproflaxin de 500 de mg nu mai știu ce sa fac infecțiile sunt recidivante mai frecvent cu igiena sunt foarte atenta nu mai știu ce sa fac e normal așa ceva ??? Sa fac asta constant mereu in fiecare luna nu afectează rinichii sfătuiți-mă va rog din suflet!
Un medic urolog ati consultat? Infectiile urinare recidivante pot fi cauzate de patologii ale tractului urinar (cel mai frecvent).
Buna ziua! am avut o problema ginecologica si am inceput sa sangerez. Mi s-a recomandat logest.Dupa ce mi s-a oprit sangerarea mi-am facut testul papanicolaus si am candida si gardnerella. Dupa ce am terminat tratamentul cu logest am inceput sa sangerez iarasi. Pot lua fluomizinul (pe care mi la recomandat ginecologul) daca sangerez? nu as mai lua inca o cutie de logest….
Daca sangerati abundent nu. Ideea este ca nu trebuie intrerupt si reluat acest tratament cu Logest de atatea ori.
Buna ziua,dupa menstruatia din octombrie am urmat 6 zile de tratament cu ovule Fluomizin.In a 6 a zi,am avut iar mentstruatie pentru 14 zile.Dupa exact 7 zile de pauza am iar menstruatie…Ce se intampla si de ce va rog?
Evident aceste dereglari nu pot fi puse pe seama ovulelor. Ar trebui sa faceti un consult pentru a identifica cauza (din pacate nu va pot ajuta fiind foarte multe cauze) si daca se impune pentru a primi un tratament.
Bună ziua. Sunt însărcinată în 6 luni. Medicul meu la ultimul control mi-a spus ca am secretie puțin „spumoasă ” Mi-a prescris Poligin .Nu am luat văzând că are antibiotic. La sfatul altui medic am luat Fluomizin. Nu am început tratamentul. Nu știu dacă ceea ce am este infectie și dacă se transmite prin contact sexual. Nu a specificat și soțului vreun tratament
Daca sunteti nelinistita faceti un examen de secretie vaginal si luati un tratament in consecinta. Fluomizinul este permis in sarcina fara nic un fel de restrictie.
Am revenit cu o intrebare d-nul dr….am tratament cu zinnat 500mg timp de 7 zile pentru streptococ…ar trebui sa repet culturile???dr meu mi-a spus ca nu este necesar, insa eu sunt putin confuză….mentionez ca acum am 38 de săptămâni de sarcina…Multumesc mult
Daca ati terminat tratamentul facut corect (conform antibiogramei asa cum a fost facut) nu este necesara o noua recoltare.
Buna seara d-nul dr…sunt insarcinata in 37 de săptămâni si la cultura de col mi s-a descoperit streptococ din grupul b….am tratament cu fluomizin inainte de a afla rezultatul…sunt bune aceste ovule in infecția cu streptococ???
Ar trebui sa primiti si tratament antibiotic conform antibiogramei din colul uterin (ampicilina, zinnat etc). In rezultat scrie si la ce antibiotic este sensibil iar medicul va alege unul permis in timpul sarcinii.
Asa este in antibiograma primul antibiotic este ampicilina…cinsiderati ca imi pune sarcina in pericol acest streptococ???
Pune sarcina in pericol este mult spus, insa poate da anumite complicatii infectioase in perioada neonatala de aceea trebuie tratat.