Dr. Paul CotutiuPublicitate
Acte necesare pentru eliberarea certificatului constatator al unui nou nascut viu

Certificatul constatator al unui nou născut viu se completează în momentul nașterii de către medicul ginecolog.

Pentru eliberarea acestuia aveți nevoie de următoarele acte:

 • acte identitate (copie) a părinților
 • certificatul de căsătorie
 • certificatul de naștere al mamei în cazul în care aceasta este necăsătorită
Acte necesare pentru eliberarea certificatului de naștere al copilului
 •   certificatul de căsătorie
 •   cărțile de identitate
 •   certificatul constatator al nou născutului
 •    certificatele de naștere ale părinților

În cazul în care nu sunteți căsătoriți legitim și tatal recunoaște copilul, acesta va da o declarație după care pe certificatul de naștere al nou născutului va apare și numele acestuia.

Acte necesare acordării alocației de stat (0-2 ani)

 • cerere tip
 • act de identitate al unuia dintre părinți (copie și original);
 • certificatul de naștere al nou născutului (copie și original);
 • dosar cu șină

Acte necesare pentru indemnizația lunară de creștere a copilului până la 2 ani:

 • cerere tip
 • act de identitate solicitant
 • certificatul de naștere al copilului (original și copie)
 • adeverință tip eliberată de angajator ( din care sa rezulte: veniturile salariale timp de 12 luni până la nașterea copilului, prima și ultima zi de concediu de maternitate, data împlinirii celor 42 zile de concediu de lăuzie, prima zi de concediu de creștere copil)
 • dosar cu șină

18 Comments

 1. Nu iti trebuie nici un certificat sa faci ce vrei, tu esti o fiinta vie si atata timp cat nu deranjezi pe nimeni din Statul Romania ei nu au treaba cu tine,faptul ca tu conduci o masina fara permis e privit de Statul Roman ca o amenintare si daca nu ai spate te pot elimina usor,si trebuie facuta o intelegere cu statul pentru a avea aceasta posibilitate sau vei conduce pe raspunderea ta(asumandu-ti asasinarea) nu mai esti protejat ,oricine te poate omora si nu va pati nimic.

  „Art. 188: Omorul. (1)Uciderea unei persoane se pedepseste cu inchisoarea de la 10 la 20 de ani si interzicerea exercitarii unor drepturi.” tu nefiind persoana se poate sfarsi tragic, fara ca cineva sa fie tras la raspundere sau sa fie pedepsit.

  E ca si relatia intre 2 tari , tu esti o tara iar statul roman alta tara , tu fiind suveran nu te supui nimanui decat tie insuti iar daca relatiile intre cele 2 tari nu sunt bune poate izbucni un conflict(chiar razboi) iar fiind singur nu prea ai sanse. Regula principala este sa ii respecti pe cei din jur.

 2. Buna ziua,
  Este cu dus si intors treaba aceasta cu „certificatul medical constatator de nascut viu” 😟

  Sa zicem ca suntem in posesia acestui certificat. Bun. Atunci inseamna ca se v-a emite un „nou” act de identitate, fara cnp?

  Cum v-om putea iesi / intra in Romania, catre alte tari??

 3. Certificatul de nascut viu este de fapt o ciorna, un draft.. care este folosit doar pentru colectarea de informatii ce vor ajuta la generarea certificatului de nastere. Nu este un document oficial, este o ciorna care se intocmeste intre medic, persoana care intocmeste si parinti. Parintii verifica datele dupa care apare certificatul de nastere, document oficial.

  Cristi ! esti nebun.

  http://thelawdictionary.org/article/difference-between-birth-certificate-and-certificate-of-live-birth/

  • Eroare, actul de nascut viu este un titlu de stat, cu acest act gireaza societatea comerciala Romania , cu sediul in palatul parlamentului respectiv casa poporului , imprumuturile pe care acceseaza in numele nostru. N u mai ascundeti adevarul si nu mai dezinformati.

  • Firați ai dracului de criminali satanist
   Toți din colegiul medicilor Sinteti Criminali cu buna stiina Sunteți complici la crimele companiei naționale romană de a înșela ființa vie născutul viu
   actul de viu se modifica de la
   capita denumirea minima. la
   CAPITA DEMINITIA MAXIMA
   prin aceasta înșelăciune scrieți ca. născutul viu după ce este înregistrat a 2a oară la starea civilă. el(născutul viu ) este un CNP adică persona. caracter fictiv comercial. si poate fi încadrat din cauza crimelor voastre de falsificare a numelui. in legea comercial maritima
   Legea amiral maritima
   Blestemați sa fiți pe veci. criminali de medici docheri așa zis doctori ptr uciderea tuturor numelor Născuților vii
   Dracu sa va ia pe Toți doctori care falsificări numele celui Viu.

  • Ma sugi la pula …nu mai dezinforma…jegoaso

   • Haideti sa incercam sa avem un limbaj adecvat. O opinie poate fi spusa chiar daca nu folosim un limbaj trivial.

 4. Paul Cotutiu… !!! PACE MIELULUI si succes cu omuletii din cer. Despre sosetele care dispar dupa spalare ai vreo teorie ? Este o problema arzatoare a intregii natiuni.

  Multumim si tot respectul pentru dumneavoasta !

 5. Buna ziua, haideti sa va spun eu cum sta treaba cu acest „certificat constatator ca nascut viu”, statul nostru, ne cumpara si ne revand atunci cand parintii se duc cu el la starea civila si preiau certificatul de nastere, mai exact acel „certificat constatator ca nascut viu” este cel mai puternic document care ne absolva pe noi de taxe, impozite, bunuri, etc. Mai exact statul roman ne pune noii nascuti sub sechestru inca de la nastere, acel document este unul dintre cele mai puternice documente ale unei fiinte vii!
  La starea civila ne fura efectiv acel document, cand mergeti sa cereti copie conform cu originalul o sa vi se spuna ca nu se elibereaza decat judecatoriilor, statului, parlamentului si ofiterilor de politie, dar noua, noua!!!! care normal avem dreptul sa il detinem si nu lor, nu ni-l vor da, pentru ca pe spatele originalului se vor gasi niste stampile ale bancilor de finante care ne cumpara nou nascutii si in decurs de 6-7 ani sunt vandute ca si actiuni! pe acel „certificat constatator ca nascut viu” normal numele trebuie scris cu o singura majuscula (ex: Cristian Paul) si nu cum trec ei numai cu majuscule (ex: CRISTIAN PAUL), acest fapt ne transforma in persoane fictive si nu persoane vii!!!! si le permite lor sa ne tranzactioneze copiii inca de la nastere, in loc sa ramana cu liber arbitru si sa avem drepturi.
  Drepturile pe care le avem noi sunt, de fapt, drepturi care ne controleaza si ne obliga sa facem ce doreste statul, care ne puna la plata si ne iau banii (ex: asa zisele impozite si taxe pe venituri si bunuri) care noi le muncim, cand de fapt nu ar fi trebuit sa existe acest lucru!
  O sa va intrebati la ce le folosesc lor aceste lucruri, dar va spun imediat!
  Acest document pe care starea civila ni-l fura fara ca noi sau parintii nostri sa stim, il tranzactioneaza catre parlament mai tarziu, dupa cum spuneam, in parcurs de 6-7 ani de la data nasterii si mai apoi parlamentarii fac imprumuturi pe seama noastra si gireaza cu CNP-urile noastre pentru sume mari, iar apoi ne cresc impozitul (vai domne… asa este legea, „cica!”) ca sa plateasca datoriile imprumutate, cand de fapt fiecare ar trebui sa isi plateasca fiecare imprumut, ci nu noi, care nu avem nici o vina! care nu cunoastem acest „fenomen”! care habar nu avem.
  Un exemplu clar, acum 1 an si ceva, am fost nevoit sa semnez un contract cu o firma din Anglia, care imi cerea sa incep forma contractuala cu „Numitul” in loc de „Subsemnatul”, lucru care ma socat, care mi-a fost ascuns de catre stat atatia ani!!! Iar apoi dansii mi-au explicat ca din punct de vedere legal, sunt declarat obiect sau fiinta abandonata de catre parinti, iar statul m-a preluat in custodie pe baza unui contract, care apoi dupa varsta de 18 ani sunt obligat sa platesc taxe si impozite pe venituri, bunuri, etc!!! efectiv platesc tribut pentru ca sa ma lase sa imi castig existenta, mai pe scurt ca sa traiesc!

  Asa ca, prin urmare, cine reuseste sa isi obtina o copie conform cu originalul dupa Certifiactul Constatator ca nascut viu, sa imi trimita un email pe adresa n.cristianpaul90@gmail.com, pentru chiar imi doresc sa obtin acel document prin orice mijloace juridice, fizice, legale!
  Pana atunci, succes in a obtine acel document care va apartine voua de drept ci nu statului!

  O zi buna va doresc!

  • salutare,
   lumineaza-ma! sa zicem ca in luna decembrie 2016 se va naste un baietel sanatos si voinic. ce trebuie facut in continuare? mergem la oficiul starii civile ori ba? si daca nu il inregistram, ce se va intampla cu puiul de om? va mai merge la gradinita ori va mai merge la scoala, va beneficia de servicii medicale etc. ori va deveni un salbatic pe care nu il ocroteste nimeni, un ins fara de obligatii,insa si fara vreun drept la a cere ceva ce i se cuvenea de drept(aoleu! care drepturi?!)? nu vreau sa supar pe nimeni ,insa, nu inteleg ce rost are? cum mi se va imbunatati- mie- viata in urma acestor demersuri? si apoi, de unde sau, mai bine zis, cine imi emite acel buletin ori card de identitate, asa numitul „act de nascut viu”? ce autoritate/institutie a statului roman emite asa ceva? Serviciul Public Comunitar Local de Evidenta a Persoanelor?!
   astept cu nerabdare lamuriri.

   • Certificatul constatator al unui nou nascut viu este intocmit de medicul care asista nasterea in momentul nasterii este parafat de catre acesta, este stampilat cu stampila spitatului si este inmanat paritelui pe baza lui se elibereaza certificatul de nastere.

   • Beneficiaza de TOATE drepturile de OM conform cu CONSTITUTIA si DECLARATIA DREPTURILOR OMULUI …

 6. Daca nasterea copilului s-a produs in anul 1957 acasa, fiind asistata numai de o moasa, atunci s-a mai completat de catre cineva certificatul constatator de nascut viu?
  Acest certificat mai poate fi obtinut acum??? Daca da, de unde? Pentru ca au trecut multi ani de atunci…

  • Salut, Dar ce nevoie mai ai acum de acel certificat al „născutului viu” ?

  • Teoretic există pe baza lui se eliberează certificatul de nastere dar sincer va spun nu stiu unde este dacă mai este si cum puteți intra in posesia lui. Îmi pare rău că nu va pot ajuta cu un răspuns concret. Încercati la primăria care a eliberat certificatul de nastere sau la dispensarul la care a fost arondata mama in momentul nasterii.

 7. va salut si cu o intrebare: daca persoana naturala care va scrie a avut nasterea in anul 1976 iar in momentul actual (continua ca fiinta vie) doreste sa obtina certificatul contestator de nascut viu, ce mijloace „juridice” sint puse la cale ca sa obtina acest certificat ????

  salut
  ödön cristian boros

  • Teoretic exsita in arhiva spitalui certificatul (se fac 2 certificate la nastere: unul se da mamei pentru a se elibera pe baza lui certificatul de nastere, iar celalat -cotorul- ramane la spital),insa nu stiu exact cat timp se pastreaza. Din cate stiu eu se pastreaza 30 ani. La primarie teoritic ar trebui sa fie certificatul constatator (pe baza lui se elibereaza certificatul de nastere).

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Copyright © 2013-2016. All Rights Reserved.