Dr. Paul CotutiuPublicitate
Acte necesare pentru acordare concediu medical

Pentru a putea beneficia de concediu medical pe perioada internarii/la externare aveti nevoie de

 • adeverinta de la locul de munca in care sa se mentioneze numarul de zile de concediu de care ati beneficiat in ultimele 12 luni
 • in cazul in care sunteti deja in concediu trebuie sa prezentati formularul initial eliberat
 • daca in ultimele 12 luni ati beneficiat de mai mult de 90 zile, pentru a se putea acorda in continuare concediu aveti nevoie de:
 1. documentatia medicala necesara stabilirii diagnosticului clinic, stadiului de evolutie a bolii si prognosticului recuperator ( bilete de iesire din spital, examene paraclinice si de laborator ), plan medical de recuperare.
 2. propunere tip prelungire concediu medical peste 90 zile completat de medicul specialist curant;
 3. adeverinta de salariat cu zilele concediu medical acordate in ultimele 12 luni
 4. cardul de sanatate

Pentru a putea beneficia de concediu medical peste 90 zile, aveti obligatia sa prezentati actele mentionate la punctele 1, 2 si 3 medicului expert al asigurarilor sociale, pentru a se aviza concediul medical cu cel putin 10 zile inainte de expirarea concediului medical avut anterior.

6 Comments

 1. Buna ziua, sunt in concediu medical am sunat angajatorul pentru al anuntat si mi-a spus ca impreuna cu concediu sa aduc si o declaratie unde pot fi gasit(sun obligat?) Am dat declaratie si la medicul de familie si cel specialis, mai trebuie si la birou?

  • Îmi pare rău dar nu va pot răspunde la această întrebare. Declarația va pot spune cu siguranță că se dă la eliberarea concediului la medic. La angajator nu stiu cum se procedează.

 2. buna ziua angajatorul refuza sa imi dea adeverinta de salariat eu sunt insarcinata si medicul mi-a spus k imi trebuie concediu medical pt k am probleme cu sarcina pot lua concediu si fara adeverinta? multumesc

  • Adeverinta respectiva este necesara pentru acordarea concediului si angajatorul trebuie sa o elibereze. Aici dumneavoastra vorbiti despre un abuz. Nu stiu ce parghii legale exista pentru a putea obtine respectiva adeverinta, insa daca toate actele dumneavoastra sunt in regula, aveti un contract de munca si sunteti asigurata, este obligat sa va elibereze respectiva adeverinta.

 3. „adeverinta de la locul de munca in care sa se mentioneze numarul de zile de concediu de care ati beneficiat in ultimile 12 luni”
  Adeverinta trebuie sa ateste si zilele de concediu de odihna avute in ultimele 12 luni sau doar cele de concediu medical?

  • Numai zilele de concediu medical din ultimele 12 luni.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Copyright © 2013-2016. All Rights Reserved.